Založ si blog

VYMAZANÍ RODIČIA – časť 1.(dovolil som si kontaktovať deti, ich matka ma chce za to potrestať)

Všetko to vlastne začala moja kaderníčka. Všetci to veľmi dobre poznáme, ako to chodí u kaderníčky. Najmä ženy. Ahoj moja, no ako to dnes urobíme, hmmm? A čo máš nové, počula si už túto novinku? A tak ďalej a tak ďalej. Niektorí psychológovia to dokonca pomenúvajú tak odborne, že psychohygiena. A v podstate majú pravdu, nie je nič lepšie, ako sa o svoje starosti a radosti s niekym podeliť. Oslobodzuje to naše vnútro. Chlapi sa chodia oslobodiť do krčmy a ženy ku kaderníčke.

Vrátim sa ale ku mojej kaderníčke. Ja som ku nej išiel z celkom praktického dôvodu a síce dať sa už konečne ostrihať. Po krátkej výmene noviniek zabŕdla do neustále opakovanej témy: a čo je nové s deťmi? Nič! Odpovedal som jej. Všetko po starom, nevidel som ich už niekoľko rokov a tak čakám kedy sa mi raz snáď ozvú. Robíš chybu, odpovedá mi. Žiaľ nemám na výber, vždy keď som sa snažil o kontakt s deťmi, alebo o úpravu styku s deťmi (moje návštevy sú určené na každú druhú sobotu v mesiaci 3 hod. v prítomnosti matky. Psychiatria!), skončil som na súde, kde môj návrh zamietli. Robíš chybu, opakuje mi neustále kaderníčka. Ja som bola Peter v rovnakej situácií, keď som bola ešte dieťa, ako sú tvoje deti. Matka ma celé detstvo štvala proti otcovi a keď som bola už dospelá, bola som jednoducho zvedavá na svojho otca a chcela som sa sním stretnúť. Dnes mám s otcom úžasný vzťah, moje deti ho milujú, ako starého otca a s matkou som v kontakte veľmi sporadicky. Jednoducho sa jej vrátilo to, čo celý život siala. Tú nenávisť a zlobu. Robíš chybu, mal by si sa deťom ozvať, určite na to čakajú, opakuje mi neustále. Dobre ozvem sa, odpovedám jej a teraz ma už konečne začni strihať.

15.5 o 19:55 som napísal správu cez Messenger jednej z mojich dcér (bola určená pre obidve)

Ahoj Peťa, myslíš si, že si už dosť dospelá na to, aby sme sa mohli niekedy porozprávať, alebo si skrátka napísať, len pár slov? Samozrejme to platí aj pre Vaness, pokiaľ sa na mňa z nejakého dôvodu hneváš-te a nechceš sa mi ozvať, budem to chápať a jednoducho čakať ďalej, kedy sa mi baby ozvete. To, že nie sme spolu v kontakte, neznamená, že vás nemám rád. Tato.

Na druhý deň, som poslal ešte obom dcéram cez FB žiadosť o priateľstvo. Na moju správu som nedostal žiadnu odpoveď a moje dcéry sa ma pre istotu na FB zablokovali. Mám sa hnevať za to na moje dcéry? Nemôžem, viem v akom prostredí vyrastajú, čím sú dennodenne ovplyvňované a preto sa nemôžem za to hnevať na moje deti a ani sa nehnevám. Budem jednoducho čakať ďalej a veriť, že raz mi na mobile zasvieti správa od mojich detí.

Tým, že som si však dovolil kontaktovať deti, otvoril som Pandorinu skrinku. Dostal som predvolanie na súd, ohľadne zvýšenia výživného. História sa opakuje, kontaktuješ deti? Budeš potrestaný. Slovenskoooo, Slovenskoooo, héja, héja, héja Slovensko!

Tento týždeň bol veľmi dobrý rozhovor v televízií s advokátom JUDr. Pavol Hagyari na tému „obete rozvodových vojen“, kde sa presne pomenovali problémy, ktoré táto téma prináša a ako by sa to malo v budúcnosti riešiť. https://www.ta3.com/relacia/21076/obete-rozvodovych-vojen?fbclid=IwAR0PoNS9RV5sFDqEqnVl2MZh_hbWI1-S2V5KE5l–bpLoT2pjjY-5AOZsWc

Takže to o čom sa v našej spoločnosti len šepkalo, ako: korupcia na okresných súdoch, prepojenia na okresných súdoch-rodina-známy, prepojenia na sociálne úrady-rodina-známy, prieťahy v konaniach, alebo naopak raketové stanovenie termínu konania do 48 hod. od podania návrhu matky v prípade zvýšenia výživného atď. To všetko tu je, to všetko sa zneužíva pri rozhodovaní v súdnych sporoch a to všetko treba aj zmeniť. Jednou z prvých veľkých zmien, proti ktorej sa zubami, nechtami bránia poniektorí sudcovia, prokurátori a advokáti je reforma zo strany ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej vo forme novej súdnej mapy:

Takzvaná nová súdna mapa má podľa nej priniesť vyššiu efektivitu súdov. Zdvihla sa však proti nej historická vlna nevôle sudcov a obavy majú aj zástupcovia prokurátorov a advokátov. Aj keď ministerka hovorí o zbytočných emóciách a vyvolávaní paniky, podľa veľkej časti sudcov spôsobí narýchlo presadenou reformou Kolíková viac škody ako úžitku. Tá ubezpečuje, že diskusii sa nebráni, ale na rušení malých súdnych obvodov trvá.

Od novej súdnej mapy si ministerka sľubuje väčšiu špecializácia sudcov na konkrétnu agendu, skutočne náhodné prideľovanie spisov, rozviazanie väzieb medzi sudcami, kvalitnejšie, transparentnejšie, efektívnejšie a rýchlejšie rozhodovanie. Svoj zámer predložila koncom minulého roka na posúdenie ostatným rezortom a vďaka deklarovanej podpore celej koalície očakáva, že by už v lete 2022 mali ľudia chodiť na súdy po novom.

Rezort spravodlivosti tvrdí, že „neexistuje právo na súd v každom meste“. „Právo na spravodlivé rozhodnutie v primeranej lehote, naopak, existuje. A toto právo vedia napĺňať len efektívne fungujúce súdy,“ vysvetľuje ministerstvo.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/577256-kolikova-brani-svoju-sudnu-mapu/

Doteraz som bol ticho. Ticho som znášal skutočnosť, že deti môžem vidieť max. na fotkách školy, ktorú navštevujú z nejakých spoločných školských akcií, prípadne na FB. Deti som prestal navštevovať, nakoľko každá moja návšteva, bola pre deti neskutočný stres, ktorému boli vystavované. Nechcem aby z mojich detí vyrástli psychické trosky. Je to vždy ťažká voľba. Budeš chcieť navštevovať deti, budeš sa podieľať na ich strese a strachu z každého stretnutia s tebou. Nebudeš ich navštevovať, ušetríš ich od stresu, ktorý prinášala každá návšteva, ale stratíš deti a samozrejme sa bude o tebe hovoriť: no pozrite sa to je otec, ani si len nespomenie na svoje deti. To že matka robila všetko pre to, aby zabránila kontaktu otca s deťmi, je však už téma o ktorej sa nesmie hovoriť. Teraz už ale ticho nebudem, jednoducho ja už nemám čo stratiť. A som veľmi rád, že sa na Slovensku začína o tejto tabuizovanej téme verejne hovoriť a aj keď mne to už najkrajšie roky s deťmi nevráti, budem veľmi rád ak každé úsilie, ktoré vynaloží ktokoľvek z nás, zmení veci k lepšiemu. O tom by to malo v živote byť.

Kolíková vrazila do prehnitej justície kolík!

13.10.2021

Nestáva sa na Slovensku tak často, aby sudcovia vyjadrovali svoju nespokojnosť formou protestu. V tzv. porevolučnom období sa nám odohrala vážnejšia nespokojnosť poniektorých sudcov so stavom slovenskej justície v roku 2009, počas pôsobenia Š. Harabína, ako predsedu Najvyššieho súdu a jeho predĺženej ruky, ministerky spravodlivosti V. Petríkovej (nominantka ĽS-HZDS). [...]

Ďakujem Vám pani Helene Koller.

19.09.2021

Ľudí, ktorých stretávame vo svojom živote, nie je žiadna náhoda. Dovolím si povedať, že ich môžeme rozdeliť na dve skupiny: tí ktorí nám dávajú vnútornú silu keď ju práve potrebujeme, upozorňujú nás na chyby ktoré robíme, alebo sa chystáme urobiť, ukazujú nám správny smer /v žiadnom prípade ten politický :-)/ sú nám skrátka oporou, priateľmi, požehnaním a [...]

Aj otcovia majú právo vychovávať svoje deti.

20.06.2021

Tento príbeh začne, ako väčšina príbehov, ktoré píše život, ale o ktorých sa až tak často nehovorí. Väčšinou až vtedy, keď takýto príbeh skončí tragédiou. Žiaľ. Klasický scenár, v ktorom hrá hlavnú úlohu konflikt medzi ženou a mužom, pričom ako zbraň v takýchto konfliktoch sa používajú-zneužívajú deti, za účasti súdov, sociálnych [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 8013x
Priemerná čítanosť článkov: 2003x

Autor blogu

Kategórie